Materiaaleja ja ideoita

 Huumorintaju on suojakilpi elämän vaikeuksia vastaan


Kiitos vastauksistanne hassuttelukortteja koskevaan kyselyyn. Pierutyynyt lähetettiin osoitetiedot antaneille viikolla 37. HUOMIO!!! Sain tietää, että ainakin yhdestä pierutyynyn pakkauksesta oli irronnut postimerkki (pakkausmateriaali oli ehkä liukas) ja arvonnassa voittanut oli joutunut maksamaan postiennakon. JOS joku muu on kokenut saman, ota yhteyttä! Maksan postiennakon tilillesi. Laita s-postia tuulius@gmail.com 


Tutkimuksen aikana kehiteltyä materiaalia hauskanpitoon:

1. Touhula-päiväkodit teki Tuuliuksen korttien pohjalta hassuttelukortit, jossa on kuvat ja nyt myös englanniksi:

2. AAnelonen, jossa on koko perheelle ideoita leikkeihin ja tekemisiin, joissa todennäköisesti saadaan aikaan NAURUA:

3. Hassuttelukortit Päivitetyt hassuttelukortit. Käyttökyselyn jälkeen kortteihin on lisätty neljä korttia ja tehty muutamia parannuksia. Monet käyttäjät kertovat, että yhdessä nauraminen ja hassuttelu on ollut hauskaa. Korteista kannattaa valita vain osa kerrallaan pienempien kanssa.

Voit muuttaa fysiologista tilaasi myönteiseen suuntaan nauramalla. Tehkää uusia kortteja yhdessä!

4. Kikatusjumppa on sovellettavissa kaikenikäisten kanssa. Valitse ikätasoon sopivat leikit ja hassuttelut. Keksi itse lisää lasten kanssa:

5. Peiliharjoitus. Tämä on mukavinta tehdä parin kanssa. Tarvitaan vain peili ja epämääräinen ratakuvio, jota pitkin mennään kynällä. Toinen voi yrittää antaa ohjeita, mihin suuntaan pitää mennä:

6. Lapsemme -lehden juttu 1/19: Vuorovaikutuksessa läheisen aikuisen kanssa lapsi oppii kaikki inhimillisen elämän taidot, myös huumorin ja hassuttelun. Huumorintaju on suojakilpi elämän vaikeuksia vastaan:

7. Maaseudun tulevaisuuden juttu, miten arjessa voi käyttää huumoria:

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/artikkeli-1.506844