Huumoribongari

Näin bongaat huumoria

Ei lasten suusta - tyyliin

Monissa lehdissä ja kirjoissa on lasten suusta-palstoja, joissa on lasten oivalluksia elämästä. Ne perustuvat lapsen tuoreeseen ja oivaltavaan kykyyn ilmaista asioita, mutta ne eivät ole useinkaan tarkoitettu huumoriksi.

Kerään aineistooni vain lasten itsensä tuottamia ja huumoriksi tarkoitettuja juttuja.

Havainnoi ja kirjoita

Suurenna korviasi, kuuntele lasten keskinäisiä juttuja.

Kysy lapselta/lapsilta lupa kirjaamiseen. Kyllä he antavat luvan, kun kerrot että sinua kiinnostaa heidän hauskat juttunsa.

Kirjoita lapsen juttu sanasta sanaan paperille, merkitse päivämäärä ja lapsen ikä ja tilanne, missä tilanteessa tilanne tapahtui.


Huumoria ilman sanoja

Mikä naurattaa ihan pientä? Miten hän yrittää saada sinut nauramaan?

Kirjaa tilanne, mitä tapahtui, päivämäärä ja lapsen ikä.Sadutus

Sadutuksessa lapsi on päähenkilö ja toinen kuuntelee tarkkaan

Sadutus tarkoittaa sitä, että pyydän lasta kertomaan jonkun jutun. "Kerro minulle satu", voisi olla hyvä aloitus. Kun lapsi sitten alkaa kertoa, kirjoita se paperille ja lopuksi lue se lapselle. Sadutuksen ohje:

"Kerro minulle satu: kirjoitan sen paperille niin kuin kerrot. Sen jälkeen luen sen sinulle. Voit muuttaa sitä, jos haluat. Voit antaa sadulle  nimen. Kysyn luvan sinulta, jos aion lukea sen muille."

Myös lapsiryhmä voi kertoa yhdessä, jokainen vuorollaan. Kertojalla voi olla kädessään join esine, esim. nalle. Kun nalle on kädessä, voi kertoa ja antaa sen sitten seuraavalle. 

Mikä sitten on hauskaa? Kerro sinä, mikä oli hauskaa?