Olen Juvalla

23.12.2020

Sain tänään aaatonaattona sähköpostia lehdestä, johon olen ensimmäisen artikkelini toimittanut (in english). Yritin selvittää siihen liittyviä kysymyksiä etsiskellen vertaistutkijoita joulunalustoimistaan. Selvisihän se asia lopulta ja sain tehtyä julkaisusopimuksen. Ihmettelin eräälle, että onpas erikoinen aika 23.12. pyytää kahden vuorokauden sisällä vahvistusta, johon hän vastasi: "Joo, jostain syystä nää usein tulee outoon aikaan, kuten synnytykset keskellä yötä." No, eräänlainen synnytyshän tämä oli, ja mukava joululahja.

Pian voin laittaa tietoa artikkelin sisällöstä tänne huumorisivuille. Kirjoitin 19.5.2019 blogin, jossa vertasin 740 kilometrin mökkimatkaani väitöskirjan tekemiseen. Matkan kolmasosavaihe on noin Juvalla. Nyt voin todeta, että olen Juvalla ja matka kesti noin kaksi vuotta. Olen kirjoittanut myös yhden artikkelin lisää ja se on prosessissa (suomeksi). 

Miltä tuntuu olla Juvalla? Enää 5 ja puoli tuntia ja yksi pysähdys Sukevalla, jonne mennään mukavalla vauhdilla, koska Kuopion tienoilla on pitkästi moottoritietä. Sukevalla juon kahvit ja tankkaan itseni, autoni ja koirani. Loppumatka on pikkuteitä Kajaanista alkaen, mutta Puolangan ja Pudasjärven välinen osuus on niin kaunista pohjoisen maisemaa, että se pitää ajaa vähän hiljempaa poroja väistellen. Ja viimeinen mökkitie... hiekkatie, jota madellaan. Ja lopulta tulen paikkaan, jossa ollaan vaan.

Tätä metaforaa seuraten teen vielä kaksi artikkelia ja yhteenvedon ja luultavasti olen mökillä (lue: väitöstilaisuus on ohi) vuoden 2022 lopussa tai 2023 alussa.