Osallistu 

Kyselyitä, testejä, materiaalia

Vastaa pienten lasten huumoria koskeviin kysymyksiin.

Kiitos, että osallistuit! Vastauksia tuli kahteen kyselyyn 474 kasvattajalta.

Mitä mieltä olet pienten lasten huumorista? 

Kyselyt on suljettu ja odottavat analysointia

Hassuttelukortit

Kokeile hassuttelukortteja

Keväällä 2019 julkaistiin hassuttelukortit. Niiden tarkoituksena oli kokeilla, mitä tapahtuu, kun aikuinen lähtee lasten kanssa hassuttelemaan. Korteissa oli ohjeita, joiden mukaan lapset näyttelivät ja hassuttelivat. 

Kortteja ladattiin tuhansia. Kiitos kaikille! 

Kyselyyn vastasi 29 henkilöä. Kyselyn pohjalta kortteja kehitellään lisää ja ehkä ensi syksynä sellaiset on entistä parempana saatavissa. 

Lataa tästä ohjeet kikatusjumppaan

Jumpan on kehittänyt naurujoogaohjaaja Mari Lämsä

VASTAA JUMPPAA KOKEILTUASI KYSELYYN. Osallistut  tärkeään pienten lasten huumoritutkimukseen:  https://link.webropolsurveys.com/S/1DB42CBCB7C7CAC5 

Nauraminen on terveellistä. Myönteisellä huumorilla on aivokemiallisissa tutkimuksissa todettu olevan hyvänolon tunnetta lisäävä vaikutus. Naurussa syntyy kokonaisvaltainen tunne, iloisuus. Naurun tehtävänä olisi saada myös muut mukaan tuntemaan samaa tunnetta. 

Aikuisten kanssa on kehitetty ns. naurujooga ja sen lapsiversio on kikatusjumppa. PDF-tiedosto on tarjolla rajatun ajan tällä sivustolla ja sen voi ladata tästä ilmaiseksi. Tutkijan toive on, että kokemuksia saatuasi vastaisit lyhyeen kyselyyn. Linkki kyselyyn tulee tähän samaan paikkaan. 

Tarkoitus on, että sovellat tätä jumppaa ikäkauteen ja ryhmään sopivalla tavalla.